Přihlásit se / RegistrovatBackoffice účet

Životní prostředí a lidský organismus

Člověk se snaží přizpůsobit okolí, kde žije. Zasahujeme do prostředí, kde žijeme, s cílem jej upravit dle svých potřeb a představ. Avšak některé změny se mohou obrátit proti nám.

Ovzduší

Kvalita ovzduší, ve kterém žijeme, je významným faktorem, který ovlivňuje lidský organismus. Znečištěné ovzduší má na svědomí kardiovaskulární a respirační onemocnění. Zvyšuje se riziko vzniku astmatu, alergií, nádorových onemocnění a zrychluje se proces stárnutí.

Znečištěné ovzduší nepozorujeme jen na nás, ale také na fauně a flóře. Na poškození prostředí mají vliv kyselé deště, které pak přímo působí na člověka. Přitom se stačí zamyslet, jak můžeme přispět k lepšímu ovzduší. Vyměnit auto za chození pěšky, netopit si doma vším, co máme zrovna po ruce, jako jsou třeba plasty nebo odpadky.

Voda

Voda je pro fungování našeho těla velmi důležitá. Ovšem v dnešní době je pitné vody v odpovídající kvalitě čím dál tím méně. To sice nevede k závažným onemocněním, ale i tak by se kvalitní pitná voda měla chránit.

V dnešní době se na polích vše hnojí a používají se pesticidy, které se pak objeví ve spodních vodách, v důsledku čehož se znečišťují i zásoby pitné vody.

Jistě všichni víme o sinicích, ty mají za následek nedostatek kyslíku ve vodě, to způsobuje umírání ryb a dalších organismů. Proto se před letní koupací sezónu měří kvalita vody ke koupání, jelikož sinice jsou pro lidi toxické.

Dalším faktorem, který znečišťuje vodu, jsou těžké kovy, jako je rtuť. Ty se pak objeví v tělech ryb. Pokud budeme jíst dlouhodobě takové ryby, hrozí nám otrava, ztráta paměti nebo poruchy spánku.

Problémem dnešní doby jsou mikroplasty, které se dostávají do těl vodních živočichů, a po jejich konzumaci i do našich těl. Mikroplasty se neobjevují jen ve vodě, ale také v půdě.

Znečištěná voda má dopad také na půdu, neohrožuje jen vodní živočichy. Znečištěná půda ohrožuje kvalitu a množství vypěstovaných zemědělských plodin.

Hlučné prostředí

Co si budeme říkat, hlučné prostředí nemá rád nikdo z nás. Je to velmi rušivý element, který poškozuje naše tělo a z dlouhodobého hlediska je i velmi nebezpečný.

Pokud jsme vystaveni hluku delší dobu, projeví se to v podrážděnosti nebo úzkosti. Hlučné prostředí vyvolává stres, a ten, jak víme, snižuje imunitu a vede k dalším závažným zdravotním problémům. Ovlivňuje také náš spánek. Nedostatečný spánek nepříznivě působí na fungování celého těla a také zkracuje náš život.

Pokud pracujete v extrémně hlučném prostředí, může dojít k poškození sluchu, proto nezapomeňte na ochranu sluchu.

Krajina kolem nás

Příroda má na člověka nesmírný vliv, procházka na čerstvém vzduchu nám vyčistí mysl a dodá novou energii. Krásy přírody nás dělají šťastnější, uklidní nás a v takovém krásném prostředí nepodléháme stresu.

Krajina a životní prostředí nás ovlivňují více, než si myslíme. Mají vliv nejen na zdraví, ale ovlivňují nás také ekonomicky. Špatné životní prostředí se odráží na nemocech, jako je rakovina, neplodnost či různé alergie.  To, jak se staráme o krajinu, ve které žijeme, se nyní stává i politickým bojem před volbami.

Související produkty

Detoxikace organismu

INETHAN

INETHAN je přírodním doplňkem stravy s detoxikačním účinkem. Jedná se o první produkt v řadě Strom života.

Nejnovější články

Doplňky stravy pro muže: DELWEX, EQINIL a INETHAN

Kombinace doplňků stravy DELWEX, EQINIL a INETHAN – synergický efekt pro mužské zdraví V dnešním…
Číst více

Doplňky stravy pro ženy: SHAYA, EQINIL a INETHAN.

V dnešní uspěchané době je pro mnohé ženy náročné udržet si zdraví a vitalitu. Stres…
Číst více

DELWEX: Tříměsíční regenerace organismu pro muže

Problémy s urogenitálním traktem a nedostatek energie a potence zpravidla způsobují u mužů chronický stres…
Číst více
1 2 3 9
envelopephone-handsetmapmenucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram